Consejos y hàbitos saludables durante el embarazo

por: Doctora Sonia Baulies, Doctora Bàrbara Oller

Si echas un vistazo en Internet encontrarás un montón de artículos sobre este tema. La mayoría ofrecen una lista de ‘superalimentos’ y suplementos que, en teoría, favorecen la función reproductora. Otros, en cambio, indican lo que debes evitar: café, carbohidratos refinados, edulcorantes, grasas saturadas… Pero ¿hasta qué punto estos productos pueden afectar al sistema reproductivo? Y ¿existen alimentos que, realmente, aumentan las posibilidades de lograr un embarazo?

🍎  pica contenido…👉dieta

Doctora Oller

🍎  Preguntes freqüents

Si el nadó pesa poc per l’època de l’embaràs, cal menjar més perquè no neixi amb un pes baix?

El càlcul del pes per ecografia té un error de ±10%. Si la mare està ben alimentada i nodrida, el fet que mengi més no influirà que el nadó creixi més. Si la mare va tenir un pes baix en néixer, és probable que el seu nadó s’hi assembli. De totes maneres, si el nadó està catalogat de creixement intrauterí restringit (CIR), és convenient seguir els controls específics indicats per l’obstetre o obstetra.

Es pot anar en bicicleta durant l’embaràs?

Es pot anar en bicicleta al principi de l’embaràs, ja que l’exercici físic moderat és recomanable durant aquest període. El risc és que es produeixi alguna caiguda. Quan comenceu a sentir-vos menys àgil, a mesura que evolucioni l’embaràs, és recomanable deixar de fer-ho, ja que augmenta el risc de caigudes.

Els detectors de metalls dels aeroports poden danyar el fetus?

Els detectors de metalls que es fan servir als bancs i als aeroports no impliquen riscos per a l’embarassada ni per al fetus.

Quines mesures s’aconsellen si es tenen hemorroides durant l’embaràs?

Les hemorroides són dilatacions o varius que es produeixen al paquet venós que hi ha al voltant de l’anus, i durant l’embaràs és freqüent que apareguin a causa de la compressió que es produeix per l’augment de volum de la matriu. Si no fan mal, no requereixen tractament mèdic, però és aconsellable adoptar una sèrie de mesures, com una dieta rica en fibres i molt de líquid perquè les deposicions siguin toves i s’eviti el restrenyiment; també s’aconsella no estar-se gaires hores a peu dret. Si són doloroses, consulteu el metge o metgessa perquè reguli un tractament adequat.

Dexeus

col.laboradors: Dexeus, Doctora Sonia Baulies, Doctora Bàrbara Oller